Dolgu ve Lifting Nedir?

Değişik oranlarda çapraz bağ içeren hiyaluronik asitli dolgu maddeleri doğru derinlik ve teknikle uygulandığında yüzde yükselme, incelme ve genç görünüm sağlamaktadır. Oldukça sofistike bir yöntem olan dolgu uygulaması, çok iyi bir anatomi bilgisinin yanında, uzmanlık da gerektirmektedir. Yağ pedlerinin içine uygulanan dolgu maddeleri zamanla sarkmakta ve yağ dolguyu taşıyamadığından yüz şiş ve sarkık hale bürünmektedir. Oysa optimum bir uygulamada, yağ pedinin derinine, yüzün kendi gençliktekini şeklini adeta yeniden yapılandırıp, taklit ederek uygulandığında sonuçlar çok iyi olmaktadır.Dolgu işlemi sadece konunun uzmanı ve tecrübeli kişilerce, uygun ellerde yapılmalıdır.
Ciddi olabilecek komplikasyonları da olduğundan ilk 72 saat şiddetli ağrı, solukluk, ağsı kızarıklıklar, su toplama, akıntı, uçuk vari görünümde mutlaka hekimle irtibat kurulmalıdır. Morluklar geçici olmakta ve endişe vermemektedir.

Dolgu ile Yüz İnceltme Nedir?

Yüzün yaş almayla beraber çöken ve Aşağı düşen yağ yastıkçıkları yüzü daha kalın, sarkık, yorgun ve yaşlı göstermektedir. Kemik yapı da, yılların etkisi ile deforme olmakta, yüzün kemik ve bağ dokusu desteği de yerçekimi etkisi ile sarkmaktadır. Tüm bu etkenler birleşince, yüz yorgun, sarkık, öne ve aşağı doğru yer değiştiren yağ yastıkçıklarının etkisi ile daha şişman görünmektedir. Hiyaluronik asit bazlı dolgular aracılığıyla, düşen yağ yastıkçıklarını eski oldukları forma kavuşturup, yüzün gençlik çağlarındaki desteğini adeta taklit ederek; yüzü yükseltmek ve yüz V’sinin yeniden inşası, yüzün tepe noktasını ideal konuma taşıyarak yüzünüzü daha ince gösterir.

Peki Bazı Uygulamalarda Yüz Yapay Bir Görünüm Alıp Şişer?

Burada kritik nokta, yüzün yağ yastıkçıklarının içine dolgu uygulamadığımdan, yağ yastıkçıklarını daha da şişirmemem ve yüzü yukarı doğru destekleyip yağı dolgunun altına koymamdır. Bu sayede, hastaların endişe ettiği şiş, fotoğraflarda tabiri caizse patlayan elmacık görüntüsü oluşmadan, yüz tazelemektedir. Yağ yastığını şişirmememek, kişiyi kendi eski haline yaklaştırmak hedef olmalıdır ve uygulamanın bu şekilde yapılması şiş görünümü ya da yapay hali engelleyecektir.

Uygulama Ağrılı mıdır? Uzun Sürer mi? Riskli midir? Kalıcılığı Ne Kadardır?

Tecrübeli ellerde güvenli, acısız, kolay ve günlük aktivitelere aynı gün devam edilebilecek bir işlemdir. İşlemler yarım saat kadar bir sürede genellikle yapılabilmekte olup, kalıcılığı 1-1.5 yıldır. Lakin bu süre sonunda tamamen yok olmayıp, önceki uygulamanın yüzde 30’u kadar bir tazeleme rötuşu yeterli olmaktadır.